Vi kan se du er i
global.country.long.us
Skift land og sprog
Ställ in dina preferenser för leverans och språk. Få tillgång till leveransvillkor och utbud för din valda plats. Din nuvarande varukorg kommer inte att sparas.
Ta bort

FAQ

Låg hårdensitet kan bero på ett antal faktorer (genetik, åldrande, stress, hormonell obalans eller en obalanserad kost). Dessutom utsätts håret dagligen för yttre skador, vilket också kan påverka dess utseende. Olika faktorer kan påverka hårets cykel och bidra till att antalet hårstrån minskar och att de blir tjockare.
Det finns flera lösningar som hjälper till att begränsa detta fenomen och göra håret tjockare. När det gäller hårvård kan du använda rätt förtjockande schampo, berikat med mantlande ämnen, för att ge håret volym och textur så snart du tvättar det. Riktade behandlingar, t.ex. masker för fint hår, ger näring åt hårfibrerna utan att tynga ner dem, vilket optimerar densiteten. Att borsta håret regelbundet med en borste som passar din hårtyp är dessutom en viktig del av vården av dina längder. Bra borstning förebygger avbrytning och håller hårbotten i gott skick för att förbättra hårvolymen. Du bör också begränsa användningen av uppvärmda apparater för att skydda ditt hår (särskilt om det redan är fint) och undvika upprepad föning. Slutligen är det viktigt att ha en hälsosam livsstil och äta en balanserad kost.

Det finns många anledningar till att håret kan skadas. Föroreningar, UV-strålning, stress, värmeverktyg eller olämpliga behandlingar... Dessa dagliga yttre påfrestningar skadar hårets yttre skikt, kutikulan, vilket leder till torrhet, avbrott och förlorad glans. Hårvård för skadat hår bör därför väljas utifrån hårets specifika behov, med produkter som innehåller närande och reparerande ingredienser. Målet: att stärka hårets fiber. Närande aktiva ingredienser som du kan välja mellan i dina hårvårdsprodukter är bland annat keratin och oljor. Dessa ingredienser hjälper till att ge näring åt håret och stärka det.

För att hjälpa till att reparera skadat hår är det viktigt att ha en hårrutin som innehåller närande behandlingar. Det finns inget bättre än närande aktiva ingredienser för att återställa styrka och skönhet i skadat hår. Schampo, balsam, serum, inpackning, oljor... Det är upp till dig att hitta rätt texturer och därmed den optimala rutinen för att stärka ditt skadade hår. Tanken är att du ska använda kompletterande behandlingar för att komma åt problemet och skydda ditt hår. Du kan t.ex. välja ett vårdande schampo som är särskilt anpassat för skadat hår och applicera en keratinrik inpackning (en eller två gånger i månaden) för att stärka fibrerna och återfukta håret. Slutligen kan du applicera en skyddande olja i torrt hår. Dessa behandlingar bör väljas utifrån ditt hårs specifika behov. Kom också ihåg att trimma längderna regelbundet (för att undvika kluvna toppar).

Rengöring av hårbotten är en viktig del i att hålla hårbotten ren, vilket är grunden för ett starkt, strålande hår. Rengöring av hårbotten eliminerar de orenheter som har ackumulerats (rester av stylingprodukter, föroreningar, talg etc.) som med tiden kan täppa till hårsäckarna och bromsa hårväxten.
Hårbotten är som huden: det är viktigt att inte försumma den! Om du inte gör det kan den bli en grogrund för en rad mindre hårproblem, inklusive långsammare hårväxt och tunnare, mer ömtåligt hår. Våra råd för att ta hand om din hårbotten:
● Välj skonsamma schampon
● Massera hårbotten för att stimulera cirkulationen. Du kan använda fingrarna eller en särskild borste för hårbottenmassage.
● Skrubba hårbotten: En gång i veckan kan du inkludera en mild skrubbning i din hårrutin. Detta hjälper till att eliminera döda celler, klargöra och rengöra hårbotten.