Good For

Upptäck vårt Good For* sortiment och vilka kriterier och krav som ligger bakom dessa produkter.

The world of beauty is changing. At Sephora, we believe in beauty that's inclusive and innovative. The kind of beauty that reinvents itself every day.

Skönhetensvärlden förändras konstant. På Sephora står vi för skönhet som är inkluderande och innovativ. Den typen av skönhet som fortsätter att förändras varje dag.Oavsett om det gäller smink, hudvård, parfym, eller hårvård så är vi fast beslutna om att göra allt i vår makt för att möta och överträffa dina förväntningar och vägleda dig i full transparens.

Upptäck hundratals nya produkter i vårt GOOD FOR* sortiment. Produkter som är "Good for you. Good for a better planet. Good for vegans."

Och varje dag kommer en rad av nya initiativ. Till exempel utvecklingen av vårt återvinningsprogram. Utöver parfymflaskor återvinner vi nu även dina smink- och hudvårdsförpackningar.

Vi är medvetna om att detta bara är början och att varje litet steg räknas. Vi är mitt uppe i en övergång. Och tillsammans kan vi gå mycket, mycket längre.

För att detta är också en del av THE UNLIMITED POWER OF BEAUTY.

Läs mer

Good for you

Vår regel som definierar Good for you*: maximalt antal ingredienser av naturligt ursprung i formlerna. Vi har valt ut dem som innehåller minst 90 %, som inte kompromissar med hur effektiv hudvården är, hur intensiv makeupen är eller hur originella parfymerna är.

Formulerad
med högst
1%
syntetisk
parfym

I denna kategori innehåller formlerna inte följande ingredienser :

Parabens Cyclic Silicones*, Mineral oils and other petroleum derivatives, Sulfates (SLS and SLES), Talc* BHA/BHT, Triclosan, Aluminum salts*, DEA/TEA/MEA/ETA, EDTA and derivatives, Retinyl Palmitate, Triclocarban , Benzophenone and derivatives, Methylchloroisothiazolinone & Methylisothiazolinone, Resorcinol..

SE INGREDIENSERNA

*Alla silikoner är uteslutna från hudvårdsformler


**Ingredienser som endast förekommer i hudvårdsformler

- sminkprodukter påverkas inte.

I denna kategori innehåller formlerna inte följande ingredienser :

Parabens Cyclic Silicones*, Mineral oils and other petroleum derivatives, Sulfates (SLS and SLES), Talc* BHA/BHT, Triclosan, Aluminum salts*, DEA/TEA/MEA/ETA, EDTA and derivatives, Retinyl Palmitate, Triclocarban , Benzophenone and derivatives, Methylchloroisothiazolinone & Methylisothiazolinone, Resorcinol..

SE INGREDIENSERNA

*Alla silikoner är uteslutna från hudvårdsformler


**Ingredienser som endast förekommer i hudvårdsformler

- sminkprodukter påverkas intes.

Vad grundar detta sortiment?

Dessa produkter överensstämmer 100% med EU: s bestämmelser, som för närvarande är några av de striktaste i världen. Detta passar oss bra, om det innebär att ta hand om dig. Vi ville gå ännu längre för att stödja och vägleda dig i denna föränderliga skönhetsvärld. Det är därför vi skapade Good for You kriterierna. Det får oss att ta oss an två utmaningar:

1. Leta efter produkter som har formler med minst 90% ingredienser av naturligt ursprung.

2. When in doubt, leave it out:vi gjorde valet, av försiktighet, att utelämna vissa kontroversiella ingredienser.


Men vi håller oss vaksamma och öppna: dessa kriterier fortsätter att utvecklas i linje med framsteg i lagar och vetenskapliga upptäckter!


90% ingredienser av naturligt ursprung

Serum, foundation, schampo, parfym ... Vad har de gemensamt? Minst 90% ingredienser av naturligt ursprung. Utnyttja kraften hos en växt eller en frukt, doften av en blomma, de positiva effekterna hos en mineral ...

Good for a better planet

Ingredienser, förpackningar, anförskaffning, ... Det finns så många sätt att hjälpa planeten! Vi har hittat produkter med ansvarsfulla ingredienser och / eller återvinningsbara eller återanvändbara förpackningar.

Påfyllningsbara produkter

Parfymflaskor är inte den enda påfyllningsbara skönhetsprodukten som finns! En mängd av smink och hudvårdsprodukter erbjuder denna mer miljövänliga möjlighet med. Genom att välja detta påfyllningsbara-alternativet gör du en bra sak för planeten genom att minska mängden förpackningar som förbrukas.

Good for vegan

För att svara på det ökade kravet och begäret för produkter gjorda utan animaliska ingredienser har vi tagit fram ett brett urval av produkter som är lämpade för veganer! Och lite intressant och positiv fakta är att sedan 2013 har kosmetika som säljs i Europa inte längre testats på djur.

The Good for Makeup revolution

Upptäck dina nya bästa vänner för din hud , dina ögon och läppar!

Naturligt ursprung, veganska eller ekologiska

Vårt urval av parfymer som uppfyller våra " good for" förpliktelser

Good for recycling

Ge några av dina förpackningar ett nytt liv genom vårt

Good for
Recycling
programme

Vet du att vi gärna återvinner dina använda förpackningar? Allt från parfymflaskor till glas- och plastburkar och även sminkburkar!

Våra värderingar,
våra handlingar.

Upptäck Sephoras åtaganden och program som är utformade för att göra skönhetsindustrin mer respektfull mot individer och ekosystemet.

Våra märken är engagerade och bryr sig -we care for good

Sephora Collection gör skillnad. Upptäck alla initiativ och handlingar och även andra med stora ambitioner som deltar i programmet GOOD FOR på Sephora.

GOOD FOR skin you all

The naturally effective treatment

colorful skincare

Healthy skincare by nature

we care for good

Making beauty more sustainable