SUPER
MOLECULES

Ge din hud nÀring, gör den fast och jÀmn... FrÄn retinol till AHA och BHA: allt du behöver veta om molekylerna som gör dig gott!

VÄr kropp producerar naturligt vissa molekyler som hjÀlper till att bevara vÄr hud fast och vÄrt hÄr vackert, men det kommer en tid det nÀr den inte lÀngre kan producera tillrÀckligt. Som tur Àr kan forskningen hjÀlpa oss! Den kan till och med förse oss med fördelar frÄn andra ingredienser som naturen ger oss, sÄ att vi kan behÄlla vÄr fasta hud, med en ung, hÀlsosam lyster... Vi berÀttar allt om dessa molekyler, en efter en!

Ge din hur nÀring, gör den fast och jÀmn... FrÄn retinol till AHA BHA: allt du behöver veta om molekylerna som gör dig gott!

VÄr kropp producerar naturligt vissa molekyler som hjÀlper till att bevara vÄr hud fast och vÄrt hÄr vackert, men det kommer en tid nÀr den inte lÀngre kan producera tillrÀckligt. Som tur Àr kan forskningen hjÀlpa oss! Den kan till och med förse oss med fördelar frÄn andra ingredienser som naturen ger oss, sÄ att vi kan behÄlla vÄr fasta hud, med en ung, hÀlsosam lyster... Vi berÀttar allt om dessa molekyler, en efter en!

HYALURONSYRA

Se fler produkter med HYALURONSYRA

Dess fördel : Den fyller ut huden.

Hur ? Denna molekyl (Hyaluronsyra/Hyaluronic Acid) bildar gelé av vatten i huden och fyller ut utrymmet mellan hudcellerna, och ÄterstÀller pÄ sÄ vis hudens volym, densitet och elasticitet. Detta Àr vad som ocksÄ gör det till en utmÀrkt fuktkrÀm.

Var finns den ? Naturligt i kroppen! Men det bildas mindre och mindre med tiden. Lyckligtvis kan det syntetiseras i laboratorium och integreras i olika hudvÄrdsprodukter för att dra nytta av dess utjÀmnande och antioxiderande egenskaper.

NÄgra tips för hur du anvÀnder den : Inga begrÀnsningar. Du kan Àven anvÀnda den om du Àr ung och din hud behöver Äterfuktning. Torr och kÀnslig hud kommer att Àlska den mjuka kÀnslan!

AHA BHA

Se fler produkter med AHA BHA

Dess fördel : De hjÀlper cellulÀr förnyelse!

Hur ? Genom att exfoliera döda hudceller frÄn huden som dÀrför kan andas lÀttare. Huden Àr pÄ sÄ vis bÀttre förberedd för att absorbera fördelarna med andra hudvÄrdsprodukter. SÀg bye-bye Ät glÄmig hy, igentÀppta porer eller begynnande rynkor.

Var finns den ? AHA och BHA Àr vanligtvis fruktsyror. Dessa molekyler kan utvinnas ur frukt eller produceras syntetiskt, för att integreras i hudvÄrdsformler som inte nödvÀndigtvis Àr "scrubs". Cremer och serum med AHA och BHA kan dÀrför exfoliera huden pÄ ett skonsamt sÀtt!

NÄgra tips för hur du anvÀnder den : Fukta huden vÀl. AHA och BHA anvÀnds tillsammans för bÀsta effektivitet, men du bör undvika att kombinera dem med hudvÄrdsprodukter som innehÄller retinol, och du bör inte anvÀnda dem innan du gÄr ut i solen.

RETINOL

Se fler produkter med RETINOL

Dess fördel : En kraftfull ingrediens mot Älderstecken!

Hur ? Retinol hjÀlper till att stimulera cellförnyelsen. Det Àr precis vad du behöver för att minska rynkor, behÄlla hudens fasthet, slÀta ut hudstrukturen, hÄlla mörka flÀckar i schack ... Den verkar effektivt och rekommenderas starkt, Àven av dermatologer!

Var finns den ? Retinol Àr en syntetisk version av vitamin A. Det beror pÄ att vitamin A sÀllan anvÀnds i sitt naturliga tillstÄnd. Retinol Àr en mild typ av retinoid (generisk term som inkluderar alla typer av syntetiskt vitamin A) integrerad i olika hudvÄrdsprodukter, frÄn krÀmer till serum.

NÄgra tips för hur du anvÀnder den : Retinol Àr nÄgot du kan börja anvÀnda sÄ fort din hud börjar visa de första tecknen pÄ Äldrande. Men du ska inte anvÀnda den om du Àr gravid... och inte samtidigt som C-vitamin. AnvÀnd den ena pÄ morgonen och den andra pÄ kvÀllen till exempel!

VITAMIN C

Se fler produkter med VITAMIN C

Fordelen ved Vitamin C : Ger huden en hÀrlig glöd.

Hur ? C-vitamin Àr en antioxidant som justerar melaninproduktionen. Vitamin C kan dÀrför minska utvecklingen av mörka flÀckar och ljusa upp huden pÄ ett naturligt sÀtt.... och dessutom förhindra vissa Älderstecken!

Var finns den ? I mÄnga livsmedel, frÄn persilja till apelsiner. Men bara en liten mÀngd av den C-vitamin du konsumerar kommer att ha inverkan pÄ din hud. Med hjÀlp av hudvÄrd som innehÄller Vitamin C kommer du att bidra till att bevara och jÀmna ut huden: L-askorbinsyra eller THD askorbat Àr de tvÄ typer av Vitamin C som finns i dessa hudvÄrdsprodukter.

Et par NÄgra tips för hur du anvÀnder den til anvendelsen : du kan anvÀnda den varje dag, men inte samtidigt som andra kraftfulla aktiva ingredienser som till exempel retinol eller AHA.

VITAMIN E

Se fler produkter med VITAMIN E

Dess fördel : Ger nÀring till din hud.

Hur ? De fungerar antioxiderande, lugnande och skyddande... Allt du behöver för att förbÀttra din hud!

Var finns den ? I mat (Ă€ggulor, smör, avokado...) men du kan Ă€ven ge direkt nĂ€ring till din hud tack vare cremer som Ă€r berikade med den. Vitamin E – Ă€ven kallad Tokoferol – Ă€r ocksĂ„ ett utmĂ€rkt konserveringsmedel. Vitamin E Ă€r bra pĂ„ mĂ„nga saker!

NÄgra tips för hur du anvÀnder den : Blir Ànnu mer effektivt om du vÀljer produkter som Àven innehÄller C-vitamin eller retinol.

SALICYLSYRA

Se fler produkter med SALICYLSYRA

Dess fördel : Minimera orenheter!

Hur ? Rengör effektivt porerna. Salicylsyran/Salicylic Acid kommer avlÀgsna olika typer av orenheter (pormaskar, blemmor...).

Var finns den ? Dermatologer ordinerar ofta denna molekyl, som utvinns ur vissa vÀxter sÄsom pilbark. Dess syntetiska form Àr ofta den aktiva ingrediensen i hudvÄrd för oren hy, men finns Àven i makeupprodukter!

NÄgra tips för hur du anvÀnder den : Huden kan pirra och bli lite röd de första gÄngerna du anvÀnder den. Det Àr normalt! Du kan sedan inkludera det i din hudvÄrdsrutin eller anvÀnda den regelbundet under en viss period.

KOLLAGEN

Se fler produkter med KOLLAGEN

Dess fördel : HjÀlper till att bevara hudens fasthet!

Hur ? Genom att hjÀlpa vÀvnaderna att bevara sin struktur. Stramar upp huden och hjÀlper den att hÄlla sig elastisk, utan att förlora lystern.

Var finns den ? Kollagen Àr ett protein som kroppen producerar tillrÀckligt av ... tills du fyller 30! Efter det Àr allt som kan stÀrka huden vÀlkommet, frÄn vad du Àter till kosttillskott. Och utöver det, utvecklar laboratorier komplex eller peptider som kan stimulera den hÀr funktionen!

NÄgra tips för hur du anvÀnder den : I cremer, serum, ögoncremer, masker ... Gör nÄgot bra för din hud varje dag genom att ge den en dos.

KERATIN

Se fler produkter med KERATIN

Dess fördel : Skydda och stÀrka ditt hÄr!

Hur ? Genom att tÀcka hÄrstrÄet och hÄlla dess fjÀll slÀta. HÄret förblir glÀnsande, mer motstÄndskraftigt och mindre poröst.

Var finns den ? Naturligt i hud, naglar och hÄr! Men om de utsÀtts för yttre angrepp (allt frÄn hÄrtorken till solen ...), kommer keratinet bli lidande. Det Àr dÀrför det Àr viktigt att kompensera för det genom att anvÀnda hÄrvÄrdsprodukter som innehÄller naturliga eller syntetiska former av keratin.

NÄgra tips för hur du anvÀnder den : Som daglig rutin eller under en bestÀmd tid, vÀlj din hÄrvÄrd utifrÄn dina behov: stÀrk ditt hÄr efter fÀrgning, reparera kluvna toppar...