SUPER
MOLECULES

Ge din hud näring, gör den fast och jämn... Från retinol till AHA och BHA: allt du behöver veta om molekylerna som gör dig gott!

Vår kropp producerar naturligt vissa molekyler som hjälper till att bevara vår hud fast och vårt hår vackert, men det kommer en tid det när den inte längre kan producera tillräckligt. Som tur är kan forskningen hjälpa oss! Den kan till och med förse oss med fördelar från andra ingredienser som naturen ger oss, så att vi kan behålla vår fasta hud, med en ung, hälsosam lyster... Vi berättar allt om dessa molekyler, en efter en!

Ge din hur näring, gör den fast och jämn... Från retinol till AHA BHA: allt du behöver veta om molekylerna som gör dig gott!

Vår kropp producerar naturligt vissa molekyler som hjälper till att bevara vår hud fast och vårt hår vackert, men det kommer en tid när den inte längre kan producera tillräckligt. Som tur är kan forskningen hjälpa oss! Den kan till och med förse oss med fördelar från andra ingredienser som naturen ger oss, så att vi kan behålla vår fasta hud, med en ung, hälsosam lyster... Vi berättar allt om dessa molekyler, en efter en!

HYALURONSYRA

Se fler produkter med HYALURONSYRA

Dess fördel : Den fyller ut huden.

Hur ? Denna molekyl (Hyaluronsyra/Hyaluronic Acid) bildar gelé av vatten i huden och fyller ut utrymmet mellan hudcellerna, och återställer på så vis hudens volym, densitet och elasticitet. Detta är vad som också gör det till en utmärkt fuktkräm.

Var finns den ? Naturligt i kroppen! Men det bildas mindre och mindre med tiden. Lyckligtvis kan det syntetiseras i laboratorium och integreras i olika hudvårdsprodukter för att dra nytta av dess utjämnande och antioxiderande egenskaper.

Några tips för hur du använder den : Inga begränsningar. Du kan även använda den om du är ung och din hud behöver återfuktning. Torr och känslig hud kommer att älska den mjuka känslan!

AHA BHA

Se fler produkter med AHA BHA

Dess fördel : De hjälper cellulär förnyelse!

Hur ? Genom att exfoliera döda hudceller från huden som därför kan andas lättare. Huden är på så vis bättre förberedd för att absorbera fördelarna med andra hudvårdsprodukter. Säg bye-bye åt glåmig hy, igentäppta porer eller begynnande rynkor.

Var finns den ? AHA och BHA är vanligtvis fruktsyror. Dessa molekyler kan utvinnas ur frukt eller produceras syntetiskt, för att integreras i hudvårdsformler som inte nödvändigtvis är "scrubs". Cremer och serum med AHA och BHA kan därför exfoliera huden på ett skonsamt sätt!

Några tips för hur du använder den : Fukta huden väl. AHA och BHA används tillsammans för bästa effektivitet, men du bör undvika att kombinera dem med hudvårdsprodukter som innehåller retinol, och du bör inte använda dem innan du går ut i solen.

RETINOL

Se fler produkter med RETINOL

Dess fördel : En kraftfull ingrediens mot ålderstecken!

Hur ? Retinol hjälper till att stimulera cellförnyelsen. Det är precis vad du behöver för att minska rynkor, behålla hudens fasthet, släta ut hudstrukturen, hålla mörka fläckar i schack ... Den verkar effektivt och rekommenderas starkt, även av dermatologer!

Var finns den ? Retinol är en syntetisk version av vitamin A. Det beror på att vitamin A sällan används i sitt naturliga tillstånd. Retinol är en mild typ av retinoid (generisk term som inkluderar alla typer av syntetiskt vitamin A) integrerad i olika hudvårdsprodukter, från krämer till serum.

Några tips för hur du använder den : Retinol är något du kan börja använda så fort din hud börjar visa de första tecknen på åldrande. Men du ska inte använda den om du är gravid... och inte samtidigt som C-vitamin. Använd den ena på morgonen och den andra på kvällen till exempel!

VITAMIN C

Se fler produkter med VITAMIN C

Fordelen ved Vitamin C : Ger huden en härlig glöd.

Hur ? C-vitamin är en antioxidant som justerar melaninproduktionen. Vitamin C kan därför minska utvecklingen av mörka fläckar och ljusa upp huden på ett naturligt sätt.... och dessutom förhindra vissa ålderstecken!

Var finns den ? I många livsmedel, från persilja till apelsiner. Men bara en liten mängd av den C-vitamin du konsumerar kommer att ha inverkan på din hud. Med hjälp av hudvård som innehåller Vitamin C kommer du att bidra till att bevara och jämna ut huden: L-askorbinsyra eller THD askorbat är de två typer av Vitamin C som finns i dessa hudvårdsprodukter.

Et par Några tips för hur du använder den til anvendelsen : du kan använda den varje dag, men inte samtidigt som andra kraftfulla aktiva ingredienser som till exempel retinol eller AHA.

VITAMIN E

Se fler produkter med VITAMIN E

Dess fördel : Ger näring till din hud.

Hur ? De fungerar antioxiderande, lugnande och skyddande... Allt du behöver för att förbättra din hud!

Var finns den ? I mat (äggulor, smör, avokado...) men du kan även ge direkt näring till din hud tack vare cremer som är berikade med den. Vitamin E – även kallad Tokoferol – är också ett utmärkt konserveringsmedel. Vitamin E är bra på många saker!

Några tips för hur du använder den : Blir ännu mer effektivt om du väljer produkter som även innehåller C-vitamin eller retinol.

SALICYLSYRA

Se fler produkter med SALICYLSYRA

Dess fördel : Minimera orenheter!

Hur ? Rengör effektivt porerna. Salicylsyran/Salicylic Acid kommer avlägsna olika typer av orenheter (pormaskar, blemmor...).

Var finns den ? Dermatologer ordinerar ofta denna molekyl, som utvinns ur vissa växter såsom pilbark. Dess syntetiska form är ofta den aktiva ingrediensen i hudvård för oren hy, men finns även i makeupprodukter!

Några tips för hur du använder den : Huden kan pirra och bli lite röd de första gångerna du använder den. Det är normalt! Du kan sedan inkludera det i din hudvårdsrutin eller använda den regelbundet under en viss period.

KOLLAGEN

Se fler produkter med KOLLAGEN

Dess fördel : Hjälper till att bevara hudens fasthet!

Hur ? Genom att hjälpa vävnaderna att bevara sin struktur. Stramar upp huden och hjälper den att hålla sig elastisk, utan att förlora lystern.

Var finns den ? Kollagen är ett protein som kroppen producerar tillräckligt av ... tills du fyller 30! Efter det är allt som kan stärka huden välkommet, från vad du äter till kosttillskott. Och utöver det, utvecklar laboratorier komplex eller peptider som kan stimulera den här funktionen!

Några tips för hur du använder den : I cremer, serum, ögoncremer, masker ... Gör något bra för din hud varje dag genom att ge den en dos.

KERATIN

Se fler produkter med KERATIN

Dess fördel : Skydda och stärka ditt hår!

Hur ? Genom att täcka hårstrået och hålla dess fjäll släta. Håret förblir glänsande, mer motståndskraftigt och mindre poröst.

Var finns den ? Naturligt i hud, naglar och hår! Men om de utsätts för yttre angrepp (allt från hårtorken till solen ...), kommer keratinet bli lidande. Det är därför det är viktigt att kompensera för det genom att använda hårvårdsprodukter som innehåller naturliga eller syntetiska former av keratin.

Några tips för hur du använder den : Som daglig rutin eller under en bestämd tid, välj din hårvård utifrån dina behov: stärk ditt hår efter färgning, reparera kluvna toppar...