KENZOKI hudvård handlar om Sacred Lotus expertis, sensualitet och engagemang.

KENZOKI sätter den heliga lotusblomman i centrum för sina formuleringar och kapslar in dess extraordinära egenskaper i två naturliga extrakt som passar alla hudtyper.

KENZO har genomfört en utvärdering av sin Sacred Lotus-leverantörskedja för att bedöma dess positiva inverkan på den biologiska mångfalden och lokalsamhällena och för att identifiera möjliga förbättringar tack vare en oberoende bedömning av Union for Ethical BioTrade (UEBT), en ideell organisation vars uppdrag är att hjälpa naturen att återuppbygga sig själv för att säkerställa en bättre framtid för planeten och dess invånare. Som ett resultat av detta har vår Sacred Lotus verifierats vara av ansvarsfullt ursprung.

Efter denna utvärdering och diskussioner med vår partner har vi beslutat att finansiera och bygga en plattform på marken för att skydda arbetarna och blommorna när det regnar.

FRÅN ODLING TILL DIN HUD

Mellan maj och oktober odlas den heliga lotusblomman längs Mekongfloden på Vientiane-slätten i Laos som en del av ett exklusivt samarbete med Kenzo.

Tidigt på morgonen eller sent på dagen plockas varje helig lotusblomma för hand i precis rätt ögonblick av blomningen, utan att förlora ett kronblad eller röra vattnet, för att bevara alla dess egenskaper och kapsla in dem i två naturliga extrakt.

MER DYGDIGA FÖRPACKNINGAR

Förpackningarna är tillverkade av kartong som består av fibrer från välskötta skogar och andra kontrollerade FSC™-certifierade källor och är tryckta med bläck från biobränslen.

 Vi har också justerat förpackningsstorleken och tagit bort fyllnadspapper av wellpapp, notiser och cellofanfolie. Dessa olika optimeringar hjälper oss att spara 1,8 ton** papper. 

I ett försök att ständigt minska vår miljöpåverkan har vi börjat införa återvunnen plast på vissa delar av våra förpackningar. Som ett resultat av detta kan det hända att vissa delar inte är obefläckat vita, utan har några svarta fläckar. Detta har ingen inverkan på produkternas integritet. Återvunnen plast utgör 20 % av den plast som används av Kenzoki och gör att vi kan minska användningen av fossilbaserad plast* med 5,2 ton. *Volymer producerade för juni till december ** jämfört med tidigare KENZOKI-förpackningar.