*Gäller till och med den 4 juli. Kan inte kombineras med andra erbjudanden.
Sök efter en produkt, ett varumärke ...

Beauty
guide solskydd.


De flesta människor har ett hat-kärleksförhållande med solen. Vi älskar D-vitamin och hur det höjer vårt humör och ger oss en vacker lyster och färg men vi hatar brännskador, bruna fläckar och för tidiga tecken på åldrande orsakade av solexponering. Orsaken till detta? UVA- och UVB-strålar.

Även om de ger ljus och värme kan de också skada huden om du inte vidtar rätt försiktighetsåtgärder. Och dessa strålarna påverkar oss hela tiden oavsett om det regnar eller är solsken. UV-strålar är aktiva året runt! Det är därför som SPF dyker upp i alltfler dagkrämer, serum och till och med i smink. Vi älskar detta: det är lättare än någonsin att applicera solskydd till din dagliga skönhetsrutin! Fortsätt läsa för våra tips, tricks och om produkter för att skydda din hud genom alla säsonger. .

Se Mer UPPTÄCK >>

FAQ

FAQ

SPF står för Sun Protection Factor och kommuniceras i allmänhet med siffror på förpackningen av solvårdsprodukter. Siffran representerar hur mycket tid din hud kan exponeras för solens strålar innan den bränns. Men SPF gäller endast UVB-strålar, som är ansvariga för solbränna.

SPF-numret mäter solskyddsmedlets förmåga att filtrera UVB-strålar. Ju högre tal desto starkare skydd. Hur länge du kan exponeras för dessa strålar beror på ett antal faktorer: din hudtyp, UV-strålarnas styrka ... Se till att du läser instruktionerna som är specifika för varje produkt och alltid kontrollera utgångsdatumet innan du använder det.

UVA och UVB är de två typerna av solstrålar. De flesta strålar är faktiskt UVA. De tränger djupt ner i huden och är ansvariga för att orsaka tecken på för tidigt åldrande, mörka fläckar och hudcancer. UVB: utgör bara 25% av strålarna. De stannar vid hudens yta och aktiverar melanocyter. Dessa celler producerar melanin, pigmentet som ger hudfärg och gör huden solbränd. UVB är också det som orsakar solbränna..

”Brett spektrum” betyder att ett solskyddsmedel kan filtrera både UVA- och UVB-strålar. Detta är viktigt när du vill avvärja tecken på för tidigt åldrande, att bränna dig och andra negativa effekter av solen, inklusive hudcancer.

Ett kemiskt filter är en ingrediens i solskyddsmedel av organiska molekyler. De absorberar UV-strålar istället för din hud. Laboratium är skyldiga att välja från en lista över filter som är auktoriserade av hälsovårdspersonal. Om din hud är känslig eller om du har allergiska reaktioner är mineralfilter i allmänhet ett bättre alternativ.

Ett mineralfilter (även kallat ett fysiskt eller oorganiskt filter) består av olika mikropartiklar av mineraler (ofta zinkoxid eller titandioxid) som bryter ljus och reflekterar UV-strålar. Dessa fungerar som en barriär på din hud. De är mindre allergiframkallande och är effektiva så snart de appliceras. Du kan ofta hitta mineralfilter i organiska solprodukter (som normalt inte innehåller parabener- och konserveringsmedel).

TIPS-TRICKS

- - Applicera en solkräm eller någon annan form av SPF varje dag, även om det inte är soligt.

- Applicera din dagliga SPF på morgonen eller före lång exponering i solen.

- På sommaren ska du använda din SPF igen varannan timme, och oftare om du svettas eller efter att ha badat.

- Kontrollera utgångsdatumet för dina SPF-produkter och hållbarheten för varje produkt när du sorterar igenom dina skönhetsprodukter..

- UVA-strålar kan skada huden även genom glas. Tveka inte att applicera solskyddsmedel, även om du spenderar tid inomhus.

- Tvätta ansiktet noga på natten för att bli av med rester från SPF som kan täppa till porerna.

- Välj texturer som är lättare, som gel eller spray, om du har fet hud. Välj en rikare konsistens, som en lotion eller tjockare kräm, om du har torr hud. Oljor fungerar bra för alla hudtyper. Det viktigaste är att välja ett solskyddsmedel som du tycker om att applicera, så att du vill använda den hela tiden.

- Ju ljusare din hudton är, desto högre bör din SPF vara. Men mörk hud behöver också skydd! Även om det är sant att foto-hudtypen VI har mer naturligt skydd på grund av en hög koncentration av melanin, är denna hudtyp inte immun mot solbränna. Utöver det kan sol exponering orsaka åldersfläckar på mörk hud. En produkt med SPF 10-20 är ett bra skydd för mörkare hudtoner.

- Förstå hudfototyper: Fototyp I omfattar mycket ljus hud, Fototyp II omfattar ljus hud, Fototyp III omfattar medium-ljus hudtoner, Fototyp IV omfattar ljusbrun hud, Fototyp V omfattar mörkbrun hud och Fototyp VI omfattar mycket mörkbrun och svart hud.

- Solskyddsmedel av kemiska filter bör appliceras 15-30 minuter före exponering. Helst bör du applicera en gång medan du är hemma innan du går ut. Sen bör du regelbundet applicera solskydd igen efter det.